Foto SjonGroeistrateeg Pieter van No Nonsancy heeft Sjon met een aantal zaken geholpen, waarvan het belangrijkste was om overzicht en focus te creëren. Lees hier wat Sjon ervan vond.

“We hebben destijds Pieter benaderd om ons te helpen met een aantal zaken die ons belemmerden om verder te groeien. Het ging erg goed met het bedrijf, maar ik was mij ook bewust van het feit dat we meer structuur nodig hadden en onafhankelijker moesten worden van mijn persoon om die groei ook door te kunnen zetten.

Pieter heeft ons Management Team eerst begeleid in het bepalen van het lange termijn doel. Daarnaast hebben we ook inzicht gekregen in hoe onze eigen persoonlijke doelen daar in pasten. En hoe we elkaar daar konden aanvullen. Dat gaf meteen een ‘neuzen dezelfde kant op gevoel’; wat we ook nodig hadden.

Vervolgens hebben we ons middels een aantal gezamenlijke oefeningen verdiept in onze klanten, markt en onze medewerkers. Daardoor ontstond er een duidelijk beeld van wat er allemaal aan kansen maar ook aan valkuilen voor ons waren. Ook hebben we een overzicht gemaakt waarin duidelijk werd hoe wij zelf scoorden ten opzichte van ons doel in de toekomst. Dit was een behoorlijke ‘eye-opener’, voor ons zeker de moeite waard!

Via een hele praktische oefening hebben we in een ochtend de top 3 items bepaald waarmee we aan de slag gingen. Dat waren het live zetten van onze nieuwe website, het verbeteren van ons debiteurenbeheer en het opzetten van onze e-mailnieuwsbrief. We hebben dezelfde ochtend actieplannen gemaakt en we zijn er meteen mee aan de slag gegaan.

De resultaten waren er snel en mochten er wezen. Het debiteurenbeheer was binnen 6 weken op orde waardoor ik veel meer rust kreeg en dat ook uitstraalde. De site en e-mailnieuwsbrief hebben iets langer geduurd maar zijn ook sneller gerealiseerd dan dat we hadden kunnen doen zonder het advies van Pieter.

Pieter heeft mij bijgebracht dat ik vooral moet focussen op de juiste zaken als ik winstgevend wil groeien. Veel omzet en personeel hebben geen zin als je kosten navenant meestijgen. Uiteindelijk draait het toch om winstgroei. Het hele traject heeft mijzelf ook de nodige inzichten gegeven naar de toekomst toe waar ik binnenkort zeker wat mee ga doen.”

Heeft het verhaal van Sjon je geïnspireerd?
In een persoonlijk gesprek kunnen we je meer vertellen over hoe we deze klanten hebben geholpen en onderzoeken wat we voor jou zouden kunnen betekenen.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 030-8887125, pieter@nononsancy.nl of laat je gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!