Daan1Branche: industrie
– Bedrijf: De Dakdokters
– Directeur: Daan de Leeuw, specialist in vergroening en verduurzaming van platte daken
– Doelen van samenwerking: 1) winstgevendheid verhogen; 2) bruto marge constanter maken; 3) effectievere opdrachtverwerving
– Jaar van samenwerking: 2015

Daans verhaal
“Vanaf het begin van De Dakdokters is het heel goed gegaan met aandacht krijgen in de media en het binnenkomen van opdrachten. Echter merkte ik dat het lastig was om de winstgevendheid van ons bedrijf te vergoten. De bruto marge fluctueerde teveel en het proces van offerte opmaken tot aan het uitvoeren van een opdracht kostte teveel tijd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar extern advies en bij No Nonsancy hadden we meteen het gevoel dat we echt iets aan hun aanpak zouden hebben. Groeistrateeg Pieter komt heel authentiek over; hij is altijd dezelfde persoon, in welke context je hem ook ontmoet. Hij voelt zich heel comfortabel in de rol die hij uitvoert. Dat gaf ons vertrouwen.

In de samenwerking hebben we gekozen voor een vorm waarin No Nonsancy met ons mee investeert. Dat houdt in dat we hen gedeeltelijk betalen aan de hand van de groei in onze omzet. In eerste instantie maakten we ons daarbij een beetje zorgen over het behouden van onze vrijheid als ondernemers, maar gelukkig bleken die zorgen geheel onterecht. Wij zijn in de samenwerking altijd de eindbeslissers gebleven over ons eigen bedrijf.

Wat ik fijn vind aan No Nonsancy is dat ze veel doorvragen over waar we precies hulp bij willen. Ze zijn sterk analytisch en hebben snel door hoe dingen werken en spelen in een bedrijf. Het blijft echter niet bij goede gesprekken; nadat we samen bepaald hebben welke acties ons verder gaan helpen en wie wat gaat doen voor wanneer, gaan ze met hun deel ook hands-on aan de slag.

No Nonsancy houdt regelmatig contact, wat een goede stok achter de deur is in ons groeiproces. Het helpt herinneren aan het bezig blijven met acties voor de lange termijn, die je anders op dagbasis al snel wegschuift onder het motto van “te druk zijn”.

In het kader van het vergroten van marge, is het ook heel fijn dat groeistrateeg Pieter een procesdenker is. Maar niet als een machine; bij het ontwerpen van een werkproces neemt hij altijd de menselijke maat mee. Ook houdt hij rekening met sentimenten van verandering. Hij voelt die goed aan en begeleidt je er doorheen op een manier die voor jou het best werkt.

Onze marge is nu beter dankzij de samenwerking met No Nonsancy. We zijn tot dit resultaat gekomen door meer structuur aan te brengen in onze werkprocessen, waardoor we efficiënter werken. Ook is de No Nonsancy werkcultuur bij ons blijvend geïntegreerd; voorheen voerden we af en toe acties uit voor de lange termijn, nu doen we dat structureel. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad, volgend jaar gaan we de effecten hiervan meer merken.”

Heeft het verhaal van Daan je geïnspireerd?
In een persoonlijk gesprek kunnen we je meer vertellen over hoe we deze klanten hebben geholpen en onderzoeken wat we voor jou zouden kunnen betekenen.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 030-8887125, pieter@nononsancy.nl of laat je gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!