bianca-in-cirkelBranche: zakelijke dienstverlening
– Bedrijf: Administratiekantoor van der Zwet
– Ondernemer: Bianca van der Zwet
– Doelen van samenwerking: 1) processen op orde brengen om verdere groei aan te kunnen, 2) inzicht in effectieve marketing en salesaanpak voor de komende jaren
– Jaar van samenwerking: 2015

Bianca’s Verhaal
Ondanks dat ik elk jaar goed aan het groeien was had ik toch het gevoel dat ik aan het aanmodderen was. Her en der zag ik zelf zaken waar ik niet blij van werd en kreeg ik ook door dat ik zelf kansen miste. En naar mate mijn bedrijf groter werd, werd ik daar zelf uiteindelijk niet evenredig meer gelukkiger van.

Ik had al een tijdje contact met No Nonsancy. Een bezoek aan een van hun kennissessies heeft me overtuigd om de samenwerking aan te gaan.

In de eerste fase van de samenwerking is er door No Nonsancy heel uitgebreid geïnventariseerd waar nu echt het probleem zat. Dat was lastig want alles waarvan ik het vermoeden had dat niet goed ging, ging ook niet goed. Maar er kwamen ook lichtpuntjes naar boven die ik zelf niet eerder had gezien.

De inventarisatie van de potentie van mijn groei heeft uiteindelijk veel richting gegeven aan de zaken waarmee we aan de slag zijn gegaan. Het was duidelijk dat ik niet “in control” was op mijn processen. Door het inzichtelijk en visueel te maken en mijn team er mede verantwoordelijk voor te maken en te houden zijn we nu eigenlijk helemaal bij. Terwijl we best een pittige achterstand hadden. Dat geeft heel veel energie en met name ook rust.

Ik heb in mijn proces daarnaast een aantal goede en fundamentele keuzes gemaakt. Dat brengt rust in mijn proces en veel meer duidelijkheid naar klanten en medewerkers. No Nonsancy heeft me inhoudelijk geholpen met het maken van die keuzes. Maar belangrijker nog, ze hebben er voor gezorgd dat ze werden gemaakt.

Voor 2016 ligt er een mooi concept met betrekking tot het enthousiasmeren en aantrekken van nieuwe klanten. Ik heb mezelf daarin ook een pittige doelstelling gegeven, niet alleen inhoudelijk maar ook op het gebied van mijn eigen persoonlijke groei. Maar dat doe ik met het vertrouwen dat ik het nu ook aan kan!