AAEAAQAAAAAAAAXjAAAAJGQ5Yjk4ZmQzLTgzM2EtNDI2Ni1iYTc1LTBkMTc0ZmU5YzRmNQBranche: industrie
– Bedrijf: Hekwerknu.nl en ACW Waterkering Techniek.
– Ondernemer: Arie Woort
– Doel van samenwerking: verhogen omzet  en gezond worden en blijven!
– Jaar van samenwerking: 2014/2015

 

Het verhaal van Arie
“Ik ben in 2012 gestart met Hekwerknu.nl met als doel een mooi en betaalbaar hekwerk-product op de markt te brengen. Daarnaast heb ik ACW Waterkering Techniek waarmee we onderhoud doen aan stuwen. Dat doen we eigenlijk wereldwijd en is ontstaan vanuit het feit dat ik voor dit werk nog veel werd gevraagd door een oud werkgever.

Als ik achteraf terug kijk dan heb ik veel te lang gewacht met het inschakelen van No Nonsancy. Uiteindelijk is dat er eind 2013 gebeurd, terwijl ik er al zeker 1,5 jaar over aan het nadenken was. Ik had eigenlijk veel te weinig inzicht in de stand van zaken in mijn bedrijf waardoor ik mezelf in een lastig pakket had gebracht.

Pieter heeft me meteen in contact gebracht met een hele goede accountant die me heeft geholpen om financieel en administratief flink schoon schip te maken. Met z’n vieren (mijn broer Maarten is mij gaan helpen met de zaak) hebben we uiteindelijk er voor gezorgd dat we er nog zijn en kunnen ondernemen.

Pieter heeft er ook voor gezorgd dat we het eerste jaar eigenlijk kosteloos gebruik konden maken van zijn ondersteuning. Hij had, via de Metaalunie, een regeling gevonden waar we gebruik van hebben kunnen maken. Voor mij erg plezierig om te zien dat iemand mee en om kon denken in mijn situatie.

Waar de accountant met mij zijn ding deed heeft Pieter me vooral geholpen in het planmatige stuk van mijn bedrijf. Met de beperkte middelen die we hadden toch effectiever produceren zodat we wel een goede marge over hielden.

Als ik er op terug kijk dan denk ik dat dit een van de pittigste periodes is geweest uit mijn bestaan. Door de scherpte van de externen en doordat we zelf vol gas hebben gegeven, gloort er nu zon door de wolken.

Ik kijk positief naar de toekomst. Heel veel tijd, geld en energie die in de verkeerde dingen zat kan nu eindelijk naar de goede dingen. Door langzaam weer wat investeren te doen kunnen we nog effectiever werken wat onze marge weer te goede komt. En ons werkplezier.

Ik kijk de komende jaren, met mijn broer en mijn beide adviseurs met vertrouwen tegemoet”

Heeft het verhaal van Arie je geïnspireerd?
Je kunt altijd vrijblijvend een gesprek met ons plannen om kennis te maken en om te klankborden over jouw ondernemersvraagstuk en onze meerwaarde.