Wat is het bestaansrecht van jouw onderneming?

Pieter Peelen
16 mrt 2017

De gouden cirkel van Simon Sinek is een veelbesproken theorie, maar werkt het ook echt? Uit recent onderzoek onder Nederlandse en Belgische ondernemers blijkt van wel. Voordat we hier dieper op in gaan eerst een korte herhaling van de theorie.

Why How What Gouden Cirkel Simon Sinek

Waarom doen we wat we doen? Wat is onze passie, doel en bestaansrecht?
Hoe doen we dat dan? Het onderscheidend vermogen met de concurrentie.
Wat doen we, welke producten/diensten verkopen we?

Simon Sinek beweert dat mensen het minder belangrijker vinden wát je verkoopt, dan waaróm je dit doet. Het is daarom belangrijk om de cirkel van binnen naar buiten te denken. Begin bij het bestaansrecht van je onderneming. Wanneer je weet wat je passie en doel is, kun je formuleren op welke manier dit je onderscheidt van de concurrentie en wat je daarom gaat leveren.

Onder de bedrijven die meededen aan het onderzoek, herkende bij groeiende bedrijven 76% van de werknemers de ‘Why’, tegenover 67% bij niet-groeiende bedrijven (CEO Insights 2017, Business Leaders). Als we bekijken of ook klanten de ‘Why’ herkennen worden de verschillen nog groter. Onder groeiende bedrijven herkent 66% van de klanten de ‘Why’. Onder niet-groeiende bedrijven is dit bij slechts 38% het geval. Een duidelijke ‘Why’ formuleren en communiceren lijkt verbonden met de groei van je bedrijf. Een goede reden om eens goed over jouw ‘Why’ na te denken dus!

Histogram Groeiers vs. niet-groeiers voor Mederwerkers en Klanten.

Wil jij graag met betekenis werken aan de groei van je bedrijf? Daar helpen wij jou graag bij! Zowel met een kwalitatief advies, als met een aantal concrete tips waarmee je direct winst kunt boeken.