Vakantie: van uitrusten naar inspiratie

Pieter Peelen
02 jul 2015

Ga je binnenkort op vakantie? Denk dan eens na of je als ondernemer met de juiste dingen bezig bent. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Er zitten 2 belangrijke elementen in de juiste dingen doen. Dat is ‘het juiste’ en ‘doen’. Beide zijn noodzakelijk om je doelen te bereiken.

‘Het juiste’ gaat over weten waar je naartoe gaat; een duidelijke stip op de horizon. En weten wat ervoor nodig is om daar te komen, zo concreet mogelijk uitgewerkt. En dan bepaal je waar jouw kennis en vaardigheden de meeste waarde toevoegen. Daar steek je vervolgens bewust je energie in.

‘Doen’ gaat over daadwerkelijk actie ondernemen zoals je bepaald hebt in je plan met je team. Zodat het niet alleen bij mooie plannen blijft, maar ook tot mooie resultaten komt.

Maar eerst goed bijkomen!

Waarschijnlijk heb je aan het begin van je vakantie gewoon even behoefte aan niks, nergens aan denken. Even goed bijkomen van alle drukte. En terecht. Neem je rust, die zorgt des te meer voor nieuwe energie.

Zodra je weer een fris hoofd hebt, probeer dan eens een aantal momenten van je vakantie je gedachten te laten gaan over hoe je ervoor kunt zorgen dat je werk en bedrijf in een ‘flow’ komen. Zodat het niet meer voelt als werken, maar juist energie geeft. Hoe? Bedenk hoe je bedrijf eruit ziet als iedereen met een smile zijn werk doet, inclusief jijzelf. Neem dat als uitgangspunt om te bepalen wat je wilt veranderen.

Creëer een flow

Bij No Nonsancy hanteren we de 3 R’en: Richting, Regie en Resultaat.

Richting gaat over: waar gaan we heen, wat is ons doel? Het bepalen van een stip op de horizon voor waar je over 5 jaar wilt zijn met je bedrijf. Dankzij het kiezen van een Richting ontstaat er meer ruimte om te ondernemen, in plaats van alleen maar bezig te zijn met je dagelijkse taken. Je hebt tijd en energie voor visie-ontwikkeling, inspiratie opdoen en bezinning. Waardoor je op je ervaringen kunt reflecteren en ervan kunt leren. Maar maak je geen zorgen, meer ruimte hebben betekent niet dat je het qua business rustig zult hebben, maar dat je je temidden van de drukte rustig zult vóelen. Omdat wij je coachen in het creëren en aanhouden van structuur en overzicht. Op die manier pak je de Regie over je bedrijf weer terug.  De Richting en Regie zorgen samen voor het behalen van je gewenste Resultaat.

Klinkt heerlijk toch? Gun jezelf daarom de tijd om hierbij stil te staan. Gebruik je vakantie om positieve energie en inspiratie ruim baan te geven. En laat het blijvend zijn.

Mocht je hier tips bij willen of erover willen sparren, dan helpen wij van No Nonsancy je daar graag bij. Je kunt ons bereiken via info@nononsancy.nl
of 030 – 888 71 25.

Fijne vakantie!