Waarom inwerken veel sneller en goedkoper kan

Pieter Peelen
12 okt 2017

Interview met Walmar Aardema, eigenaar Bureau Drop en klant bij No Nonsancy.

Veel van onze klanten hebben moeite met het vinden van nieuw talent. Maar als je dan eenmaal een nieuwe kracht binnen hebt, wil je natuurlijk ook dat deze zo snel mogelijk volop aan de slag kan! Maar inwerken kost tijd en geld. In de praktijk betekent dit dat een nieuwe werknemer vaak de taak krijgt om een aantal lange documenten te lezen. Kan dat niet beter? Dat dacht Walmar Aardema ook!

NN: Welke problemen deden jou besluiten om Uptospeed te ontwikkelen?

Vaak is er geen vaste structuur in het inwerkproces, waardoor het onnodig veel tijd en energie kost. Zonde! Ook wordt er met name informatie gezonden. Een nieuwe werknemer krijgt vaak een boekwerk van tientallen pagina’s te lezen; hoe effectief is dat? Daarom bedachten wij Uptospeed!

NN: Wat is Uptospeed precies?

Uptospeed is een kant en klare online tool die nieuwe medewerkers helpt om zichzelf in te werken. Nieuw personeel gaat zélf aan de slag met opdrachten en leert zo het bedrijf op een leuke en efficiënte manier kennen.

NN: Jullie zijn genomineerd voor de Accenture Innovation Awards, gefeliciteerd! Waarom is juist Uptospeed innovatief?

Er bestaan natuurlijk andere onboarding programma’s, maar die bieden alleen de techniek zelf. De organisatie moet dan alsnog veel tijd investeren, omdat zij zelf de inhoud moeten toevoegen. Doordat wij dit al voor je doen, kan je nieuwe werknemer er direct mee aan de slag!

NN: Met welke inhoud vullen jullie Uptospeed?

Wij hebben 12 opdrachten ontwikkeld waarmee je langs alle processen van een organisatie gaat. Gestuurd door vragen leren nieuwe werknemers het bedrijf steeds beter kennen: bijvoorbeeld de processen, structuur en geldstromen. Je nieuwe medewerker moet dan zelf op zoek naar het antwoord.

NN: Zo leer je dus meteen je collega’s kennen?

Klopt! Als nieuwe werknemer wordt je een eigen mentor toegewezen. Daarnaast ga je nog in gesprek met je eigen collega’s: klopt het wat je hebt gevonden? Zo leer je direct andere collega’s en de cultuur van de organisatie kennen. Hierdoor leer je de basis van een organisatie beter te begrijpen en ook wat jouw rol daarbinnen is.

NN: Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Die zijn tot nu toe erg positief! Mensen snappen de organisatie beter en mentoren zijn minder tijd kwijt aan de begeleiding. Er hoeft niet telkens opnieuw tijd geïnvesteerd te worden in wat er overgedragen moet worden.

Walmar, bedankt! 

Ben jij ook benieuwd geworden? Lees hier meer over Uptospeed.

Op zoek naar talent?
Ben jij nog op zoek naar talent? Daar kan No Nonsancy je ook bij helpen! Wij vullen zelf tijdelijke rollen in, maar kunnen dankzij ons uitgebreide netwerk vaak ook permanente werknemers aan organisaties koppelen. Ook op zoek naar talent? Laat het ons weten en wij helpen je verder!