Top 10 tijdbesparende en succesverhogende tools

Pieter Peelen
05 jan 2016

Wat je als ondernemer volgens mij altijd wilt, is voorkomen dat je onnodig veel tijd kwijt bent aan zaken die je eenvoudig kunt automatiseren of organiseren. Ik ben dus altijd bijzonder geïnteresseerd in tools (hardware, software & methodieken) die het leven van de ondernemer gemakkelijker maken. Helaas moet ik constateren dat er veel aanbod is in dit soort tools, maar dat er maar weinig zijn die echt aansluiten op mijn wensen. Ik wil er bij deze top 10 met je delen!

  1. Online Boekhouden (voor mij Yuki)

Ik ken weinig ondernemers die het leuk vinden om hun administratie te doen. Ik vond dat ook vreselijk. Tot dat ik met Yuki ging werken. Heerlijk om bij te zijn en om nog maar een fractie van de tijd bezig te zijn met verwerken en de overgebleven tijd te kunnen stoppen in analyse.

Mocht je met Yuki (of Exact online, Twinfield, iMuis, etc) gaan werken doe dat dan wel met een accountant die ook met het systeem van jouw keuze kan werken. Daar zit de echte meerwaarde in!

  1. Harvest

De meeste ondernemers die ik tegen kom komen tijd te kort. Als je dan aan ze vraagt waaraan ze hun tijd besteden dan kunnen ze daar meestal geen concreet inzicht in geven. Tijd registeren om er daarna op te reflecteren en bij te sturen; Harvest maakt het voor ons mogelijk. Scheelt ons een bak met tijd!

  1. ChargePit

Je telefoon of je tablet, voor je het weet domineert het ding meer dan lief voor je is. Wat is er dan fijner om die dingen allemaal bij elkaar in een oplaadstation te kunnen zetten? De ChargePit is mijn oplossing.

Ze raken nooit kwijt, en als zij zich opladen kan jij dat ook even doen (door niet met dat ding bezig te zijn en even aandacht te geven aan de andere mooie dingen in het leven).

  1. SCRUM

Ooit bedacht om IT-ontwikkeltrajecten beter te laten verlopen (op tijd af en binnen budget). Scrum is een hele mooie methode om ook organisatie-ontwikkeling mee te doen. Wij ontwikkelen zelf met Scrum en gaan dit ook meer doen met klanten.

Het zorgt er voor dat je in minder meer doet en dat veel meer deadlines worden gehaald. Maar het allerbelangrijkste; Scrum = fun!

  1. HRvan.nu

HRvan.nu biedt op basis van zeer betaalbare modules IT-oplossingen met berekening tot personeelsmanagement. Combineer losse tools voor onder andere tijdregistratie, planning, verlof, overwerk en dossier tot jouw ideale HRM systeem.

HRvan.nu staat daarnaast open voor jouw input; als het systeem niet volledig voldoet aan de eisen van jouw organisatie dan maken ze het graag voor je op maat.

  1. Storecove.com

Wat helpt je nog meer in de flow van online boekhouden? Een tool die er voor zorgt dat alle facturen die in portals staan (denk aan bijvoorbeeld die van energie- en telecomleveranciers) direct worden doorgestuurd naar je onlineboekhoudpakket.

Storecove is een tool die je daarvoor heel laagdrempelig kan inzetten; scheelt weer tijd en frustratie (wat was dat wachtwoord van “mijn huppelepup” nou weer?).

  1. Asana

Stelt je in staat om standaard werkzaamheden of workflows te definiëren en vervolgens meerdere malen te gebruiken in verschillende projecten. Zorgt er voor dat je deadlines goed kan managen.

Waarom dan op 7? Asana heeft de valkuil dat je zaken gaat administreren die je eigenlijk ook meteen kan oplossen. En kan nog verbeteren in de interface met jou als gebruiker.

  1. Cazoomi

Mijn ervaring is dat er nog niet een IT-oplossing is die alles beidt wat ik nodig heb om mijn bedrijf goed te kunnen aansturen. Maar het kan wel irritant zijn als al die losse oplossingen niet met elkaar kunnen communiceren.

Cazoomi maakt eenvoudig en betaalbaar koppelingen tussen de meest gangbare oplossingen mogelijk. Scheelt een hoop data invoer, gebrek aan inzicht en verlaagd de kans op fouten.

  1. HIGHRISE

Mijn favoriete Customer Relationship Management (CRM) tool; Highrise. Wat voor mij de tool goed maakt? Vooral de integratie met e-mail, documenten maar ook met sociale media en e-mailmarketing. Het is een tool die doordrongen is van een 2.0 gedachte met betrekking tot CRM. Je mag hem 30 dagen gratis uitproberen (betaalde versies) en er is ook een beperkte gratis versie voor ondernemers die het eerst even willen uitproberen!

  1. Magnet.me

Op zoek naar jong talent om je bedrijf te versterken en wil je de wervings- en selectiekosten beheersbaar houden? Via magnet.me kan je snel, eenvoudig en betaalbaar kandidaten vinden.

Ken jij een super tool die niet in dit lijstje staat? Deel hem dan vooral met mij en de lezers van deze blog door hieronder een reactie achter te laten!

Of jij je processen wel ondersteunt met effectieve IT-tools is 1 van de onderwerpen die aan bod komt in een GroeiPotentie Inventarisatie, waarmee we je helpen ruimte te maken voor de groei van je bedrijf. Wil je hier meer over weten? Bel 030 – 888 71 25 of mail naar pieter@nononsancy.nl.