Top 7 Twittertools

Pieter Peelen
19 nov 2011

Van veel mensen die ik spreek hoor ik vaak een persoonlijke afkeer ten opzichte van social media. Dat komt vaak omdat ze denken dat ze te veel in contact komen met voor hen irrelevante zaken en omdat het heel erg “time consuming” is. Tijd is kostbaar en die dient dus niet daarvoor te worden gebruikt. In deze blog 6 hulpmiddelen om er juist voor uzelf heel veel uit te halen, in zo min mogelijk tijd.

HOOTSUITE.COM

(gratis, betaalde upgrade mogelijk)
Een enorme tijdbespaartool waarmee u Twitter (maar bijv. ook LinkedIn en Facebook) kunt managen. Alles in 1 overzicht, tweets versturen (naar verschillende netwerken), tweets plannen en statistieken, allemaal aanwezig. Daarnaast is het webbased dus overal toegankelijk (ook op smartphone).

TWILERT.COM

(gratis)
Iemand nodig die de hele dag voor u Twitter doorzoekt op de zoekwoorden die voor u belangrijk zijn en ze ook nog eens netjes in uw mailbox stopt op de tijd dat u wilt? Kijk niet langer verder! Een Twitter-account is wel vereist.

TWEETREACH.COM

(gratis)
Wilt u weten hoeveel mensen u met u laatste 50 tweets heeft bereikt? Kijk op tweetreach. Opmerkelijk: u kunt iedereen checken, dus ook kijken hoe goed anderen het doen!

TWITCLEANER.COM

(gratis)
Tool waarmee u dubieuze volgers kunt opsporen en ontvolgen en daarnaast feedback krijgt op uw eigen gedrag op Twitter. Top tool!

KLOUT

(gratis)
Klout.com leest uw gedrag op Twitter en als u wilt ook van Facebook en bepaalt op basis van o.a. daarvan een profiel, de Kloutstyle. U kunt zien of u als een volger, een specialist of bijvoorbeeld een goroe wordt gezien. U krijgt van Klout een score tussen 0 en 100 die dat mede bepaalt.

MENTIONMAPP

Voor de gene die van overzichten en mindmappen houden kan ik deze aanbevelen. Mentionmap is een kaart waarin u uw Twitternetwerk in een animatie kunt zien op basis van de meest recente vermeldingen en contacten in Twitter. Door te klikken op een node wordt steeds een specifiek netwerk zichtbaarder.