Top 3 inspirerende video’s van 2011

Pieter Peelen
21 mrt 2012

Afgelopen jaar heb ik mij laten inspireren door menig boek of video. Ik vind dat een goede gewoonte die je fris en scherp houdt. De top 3 van die video’s wil ik graag met u delen. In de hoop dat ze u gaan inspireren en u tot grote hoogte brengen in 2012. Mocht u uw topvideo missen in deze lijst, voeg hem dan toe via een reactie. Ik word zelf namelijk ook graag geïnspireerd!

1-             SIMON SINEK (START WITH WHY)

Niet voor niets de nummer 1 wat mij betreft. Deze man kan zijn concept heel mooi uitleggen en houdt het heel eenvoudig. Daar houd ik van! Inhoudelijk is zijn verhaal heel goed en ik zou iedereen willen aanraden om hiernaar te luisteren, zeker als u startende ondernemer bent.

Simon Sinek geeft in een kwartier weer hoe u uzelf effectiever kunt presenteren naar de buitenwereld. En hoe u daarbij op een makkelijke manier ruimte maakt voor uitbreiding van uw dienstverlening rond de beleving van uw merk of persoon.

Bekijk de video!

2-             STEVE JOBS (STANFORD COMMENCEMENT ADRESS 2005)

In een top 2011 lijst hoort uiteraard Steve Jobs thuis. In deze video beschrijft hij 3 lastige periodes in zijn leven waarin hij het helemaal niet meer zag zitten. Het zal mij niet verbazen als veel ondernemers nu een lastige situatie ervaren.

Het is heel inspirerend om hem te horen vertellen over hoe hij toch is blijven geloven in wat hij deed. En altijd is blijven doen waarin hij geloofde. En daarom toch altijd een goede tijd had ondanks de dip met betrekking tot wat hem overkwam.

Bekijk de video!

3-             DANIEL PINK (SURPRISING SCIENCE OF MOTIVATION)

Wetenschappelijk gezien vind ik dit het leukste en meest intrigerende verhaal dat ik in 2011 heb gehoord. Feit: des te moeilijker de opdracht des te slechter extrinsieke motivatoren (zoals bonussen) werken als stimulans. Hebben we hier de oorzaak van de bankencrisis te pakken?

Moraal van zijn verhaal is dat u mensen:

  • dingen moet laten doen die ze zelf betekenisvol vinden, en
  • waar ze steeds beter in willen worden, en
  • waar ze zich goed over voelen omdat ze deel uitmaken van iets groters dan zichzelf

Dan zult u zien dat complexe issues goed en snel worden opgelost. Is dit soms het geheim van Apple en Google?

Bekijk de video!

Uw topvideo niet in het bovenstaande lijst? Voeg hem hieronder toe!