Samen sta je sterker

Pieter Peelen
17 jun 2015

Als ondernemer ben je vanuit je gezonde eigenwijsheid geneigd om dingen op jouw manier te doen. Je hebt een onderscheidende visie en aanpak. En daarmee zijn heel veel ondernemers succesvol. Echter lukt het maar een enkeling om dat lang vol te houden. Zeker in de tijd van nu.

Alles verandert steeds sneller
Informatie komt in een overload op ons af. Het aantal prikkels dat we dagelijks te verwerken hebben, is het afgelopen decennium exponentieel gegroeid. Daarnaast gaan technologische en digitale vernieuwingen steeds sneller, en verhoudingen verschuiven.

Een multinational kan tegenwoordig bijvoorbeeld van zijn voetstuk worden gehaald door een innovatieve start-up. Dat was jaren geleden ondenkbaar. Uitspraken als “ik weet wel hoe mijn markt in elkaar zit”, zijn gewaagd in deze tijd. Voor je het weet, word je voorbij gelopen door een concurrent die wel continu met de markt bezig blijft.

Omring je met goede medewerkers en samenwerkingspartners
Om mee te kunnen in de hedendaagse dynamiek, heb je betrouwbare en slimme partners om je heen nodig. Zij kunnen je, ieder vanuit hun eigen expertise, helpen scherp te blijven op de klantwaarde die je realiseert, op je systemen, marktpositie, nieuwe ontwikkelingen. Om maar een aantal zaken te noemen.

Daarnaast kun je je klanten een mooie toegevoegde waarde bieden wanneer je hen kunt doorverwijzen naar een betrouwbare partner voor vraagstukken die buiten je eigen expertise liggen. Op die manier bied je je klant een totaaloplossing binnen één netwerk. Een win-win-win situatie, want dat is fijn voor zowel je klant als voor jou en je partners!

Blijf bij jezelf, maar stel je open
Samenwerken betekent niet dat je jouw eigen visie aan de kant moet schuiven, integendeel! Je eigen visie en kijk op de wereld laat je voeden door de samenwerking, waardoor je beter gefundeerd je onderneming kunt leiden en inspireren. En jouw visie is op diens beurt weer een waardevolle toevoeging voor een collega ondernemer.

Samen ben je succesvol!