Ondernemers hebben geen hulp nodig…

Pieter Peelen
08 apr 2015

“… want ik weet wel wat ik wil en hoe ik het wil.” Dat is wat je menig ondernemer hoort zeggen. Maar toch zie ik maar al te vaak dat ondernemers druk zijn met zaken die niet echt bijdragen aan het realiseren van hun droom.

Het sluipt er in dat je te druk bent met dagelijkse dingen: personeel managen, vragen beantwoorden, leveranciers bellen, mailtjes beantwoorden, betalingen doen. Niet dat dat niet goed is, maar als je dag alleen maar gevuld is met alledaagse dingen, dan ben je niet bezig met de toekomst van je bedrijf.

Bij deze 3 tips om daar wél mee bezig te zijn.

1. Wat was ook al weer de reden dat ik ondernemer ben geworden?
Beantwoord deze vraag voor jezelf, en kijk hoe je je week nu vult.  Doe je wat je leuk vindt? Doe je de dingen die je echt dichter bij je doel brengen?

Ik kan erover meepraten. In de tijd dat ik diverse bedrijven oprichtte met mijn compagnon, overkwam het mij ook dat ik mij liet leiden door de waan van de dag. En ik steeds minder in contact was met mijn eigen wensen en doelen. Het gevoel geleefd te worden overheerste.

2. Stap uit de waan van de dag en neem de tijd om een concreet vergezicht te maken voor je bedrijf
Bepaal voor jezelf en met je team waar je wilt staan over enkele jaren. Zo concreet mogelijk. En bepaal samen hoe je taken slimmer kunt organiseren. Doe de dingen die je dichter bij je doel brengen. Doe de dingen die je plezier geven. Durf te delegeren.

3. Durf hulp te vragen
Van vragen word je slimmer. Het geeft je een ander inzicht, het kan verhelderend werken en… het kan je helpen met meer plezier je doelen te verwezenlijken!