Terugblik: StartupDelta Summit 2018

Pieter Peelen
23 apr 2018

Terugblik: StartupDelta Summit 2018

Afgelopen donderdag was het zover: de StartupDelta Summit. Met het hele team reisden wij af naar Arnhem om deel te nemen aan het grootste innovatie evenement van Nederland. In totaal waren er 2000 deelnemers, vijftien strategische, veertig open sessies, twee battles, twee talkshows, een studentendebat en vijftig innovaties.

Het evenement werd officieel geopend door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Zij sprak over hoe de overheid, corporates en startups kunnen samenwerken en vooral ook hoe zij van elkaar kunnen leren. Daarin benadrukte zij het belang van het delen van innovatieve ideeën. Dit past precies binnen het doel van de StartupDelta Summit: het creëren van nieuwe onverwachte verbindingen om samen sneller te bouwen aan het Nederlandse startup ecosysteem. Afgelopen donderdag was dan ook de ideale setting om te meeten met andere ondernemers, overheidsinstanties en startups om innovatieve ideeën te delen.

Tijdens de opening kwam ook ambassadeur van Startup Delta prins Constantijn van Oranje aan het woord. Hij sprak over hoe er nog veel verbeteringen gemaakt kunnen worden in het Nederlandse startup ecosysteem. Met veel vuurwerk werd de opening afgesloten.

Vervolgens was het tijd voor het programma. Onze groep splitste zich op om zoveel mogelijk sessie bij te wonen. Zo was Pieter aanwezig bij het speeddaten met de overheid en bezochten Yessy en Rens een sessie over wat er gebeurd als studenten ondernemerschap als basisvaardigheid ontwikkelen. David bezocht een sessie over hoe corporates en startups kunnen samenwerken en Merle was aanwezig bij een sessie over de transitie naar een betekenis economie.

Aan het eind van de dag was het tijd voor onze eigen ronde tafel sessie. Hierin stond de vraag: ‘Van startup naar scale-up, wanneer en hoe?’ centraal. Na een korte introductie van alle deelnemers barste er een gesprek los over de uitdagingen waar de startups tegen aan lopen. Hoe behoudt je bijvoorbeeld de unieke cultuur en structuur van een startup terwijl er behoefte is aan meer werknemers? Of hoe kunnen specifieke beoordelingsstructuren zorgen voor het motiveren van dit groeiende aantal werknemers?

Al met al kijken we als No Nonsancy terug op een geslaagd evenement vol nieuwe ontmoetingen en hopelijk in de toekomst nieuwe partnerschappen. Hopelijk zien we jullie allen op de StartupDelta Summit in 2019!