Meer omzet? Zet je bestaande klanten centraal!

Pieter Peelen
18 jun 2015

Eén van de meest interessante zaken die ik de afgelopen 5 jaar ben tegengekomen bij ondernemers, is de overfocus op nieuwe klanten in combinatie met een ongeorganiseerd klantmanagementproces. Onbewust dweilen teveel ondernemers met de kraan open.

De Pavlov-reactie van een ondernemer bij het verliezen van een klant is over het algemeen “een koude nieuwe klant binnenhalen”. Waarom niet meer verkopen aan bestaande klanten, of via hen? Hieronder 3 tips om de potentie van je bestaande klanten zoveel mogelijk te benutten.

1. Focus niet alleen op sales
Bij veel ondernemers zie ik een focus op sales. Op zich niks mis mee. Als je wilt groeien dan moet je sales op orde zijn. Echter, dat is niet het enige dat op orde moet zijn. Het managen van je klant gaat verder dan sales alleen. Na een koop is je klant eigenlijk pas net binnen. Laat je klant dan niet aan zijn of haar lot over! Helaas gebeurt dit regelmatig wel, waardoor je waardevolle klanten verliest.

2. Richt het klantmanagementproces in
Als een klant je zijn of haar vertrouwen schenkt, bouw dat dan uit. Uit onderzoek blijkt dat nieuwe omzet creëren via bestaande klanten 7 maal efficiënter is dan omzet creëren bij koude potentiële klanten. Hoe heb jij het proces ingericht met betrekking tot het zeer tevreden houden van je klanten? Heb je überhaupt zo’n proces ingericht?

3. Groei door vernieuwing
Uit recent onderzoek naar het Nederlandse MKB blijkt dat het op de markt brengen van nieuwe producten en diensten 1 van de 4 strategieën is die je bedrijf significant sneller laat groeien. De groeiondernemers van deze bedrijven gebruiken het vertrouwen van hun bestaande klanten en vergroten de klantwaarde door het leveren van nieuwe diensten of producten. Of ze zorgen dat deze via het vertrouwen van hun klanten bij anderen terecht komen.

Waar focus jij op?
Elke dag weer op zoek naar de nieuwe klant voor je bestaande dienstverlening of product? Of via bestaande klanten meer omzet genereren door nieuwe diensten en producten aan te bieden? Nu weet je waar de echte kansen liggen.
Grijp ze aan!