Hoe trek jij jong talent aan?

Pieter Peelen
28 mrt 2018

Misschien ben je al wel eens op zoek geweest naar een getalenteerde student om een stageplaats te vervullen binnen je organisatie. Het vinden en begeleiden van een geschikte kandidaat was dan waarschijnlijk moeilijker dan je vooraf had gedacht. Toch is het aannemen van een stagiair(e) een grote meerwaarde voor je bedrijf.

Werken met stagiairs zorgt er voor dat je in contact komt met nieuw talent, een klus die te lang blijft liggen wordt opgepakt en dat er iemand met een frisse blik naar jouw bedrijf kijkt. Zonder dat het allemaal erg kostbaar wordt.

“Maar hoe kom ik dan een deze talenten?” is vast je volgende vraag. En dit is een probleem waar veel ondernemers mee zitten. Er zijn genoeg stagezoekende studenten, maar vaar vind je die? Recruiters en stagesites zijn daarnaast vaak relatief kostbaar en bieden geen garanties. Ook zijn bedrijven nog wel eens te klein of missen ze de persoon met juiste achtergrond om aan begeleiding te doen waardoor ze niet in aanmerking komen voor een stagiair.

“Hoe begeleid ik een talent goed?” is een vraag die wij veel horen. Wij zien ook dat stagiairs beter begeleid kunnen worden, zodat het eindproduct dat wordt opgeleverd meer waarde heeft voor jou als ondernemer. Nu is dat te vaak niet het geval. Maar ja, waar vind je als ondernemer de tijd om dit ook goed te kunnen doen? En in hoeverre beoordeel je of hetgeen de stagiair maakt ook echt goed is?

No Nonsancy is op dit moment bezig met het opzetten van een nieuw concept om MKB-bedrijven aan stagezoekende studenten te koppelen en daarmee bovenstaande issues aan te pakken.
Wij nemen (deels) de persoonlijke begeleiding en mogelijk de voorzieningen, zoals een werkplek, op ons. Op die manier nemen we die zorg uit handen van de ondernemer. Ook krijgen studenten op deze manier de begeleiding die zorgt voor een betere stage en een goed eindproduct. Wij kennen de eisen vanuit onderwijsinstellingen en hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van studenten. Tijd om dit breder te gaan uitdragen!

Dus, heb jij een vraag liggen die je graag opgepakt zou zien worden door een stagiair? Reageer dan op deze email of laat dan hier je gegevens achter. We vertellen je graag meer!