Het kromme achter bedrijfsovername

Pieter Peelen
20 jul 2016

In de media wordt de laatste tijd steeds vaker het aspect bedrijfsovername benadrukt. Tegenwoordig zijn er zelfs banken die zich actief daarmee bezig houden. Dit alles gebeurt vaak in de context van overdracht op de volgende generatie of het met pensioen gaan. Is dat eigenlijk wel terecht?

Wij vinden dat een bedrijf altijd overnameklaar moet zijn! Want waarom zou je wachten met het optimaliseren van de waarde van je bedrijf tot op het moment dat je er vanaf zou willen?

In onze blogs komt het vaker naar voren: het belang van naar de toekomst kijken. Maar ook concreet invullen wat je wil bouwen aan je bedrijf in de komende jaren.

En niet voor niks. Elke dag bouwen aan een uitstekend bedrijf zorgt er immers voor dat je altijd klaar bent voor een overname. Wel zo handig als je eerder van je bedrijf af zou willen of noodgedwongen moeten.

Wij zien bedrijfsovername dan ook niet alleen als iets wat je met je pensioen doet maar vooral ook als je andere uitdagingen ziet waar je al je geld, tijd en energie in wilt stoppen. Dan zou het fijn zijn als je je bedrijf goed kan verkopen (geld) en er geruisloos uit zou kunnen (tijd, energie).

Wat zorgt ervoor dat een organisatie klaar is voor overname? Wat zijn de financiële en fiscale consequenties van een overname? Hoe kun je tijdig en goed voorsorteren op overname? Wat doe je om de waarde van je bedrijf zo hoog mogelijk te maken?
Vragen die van belang zijn om de waarde van je bedrijf te optimaliseren en om een goed gevoel bij overname te creëren. Heb jij ze wel eens aan jezelf gesteld?

Een antwoord op deze vragen geven geeft je inzicht in de zaken die je moet doen om het goed voor elkaar te krijgen. De meeste ondernemers beginnen er te laat mee en komen van een koude kermis thuis op het moment dat er aan verkoop wordt gedacht.

Dat hoeft voor jou niet het geval te zijn.

No Nonsancy en de Houtregt bedrijfsovername specialisten hebben een scan ontwikkeld waarmee snel inzichtelijk kan worden gemaakt waar jouw aandachtspunten liggen met betrekking tot de verkoopbaarheid van je bedrijf.

Wil je meer informatie over deze scan neem dan contact op. In een persoonlijk gesprek kunnen we je meer vertellen over hoe we dit samen aanpakken en onderzoeken wat we voor jou zouden kunnen betekenen.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 030-8887125, pieter@nononsancy.nl of laat je gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!