Heeft u klant u binnen handbereik?

Pieter Peelen
10 jan 2013

Geïnspireerd door een rapport over de trends die de komende jaren de wereld van MKB-ondernemers gaan beïnvloeden is dit de tweede van 7 blogs. Deze blog gaat over de trend “I Want it Now”; de behoefte van de consument om alles binnen handbereik te hebben.

DE TECHNIEK CREËERT VERWACHTINGSPATRONEN

De mogelijkheid om in deze tijd in de online wereld altijd en overal in contact te staan met elkaar is mooi. Echter creëert dit ook een verwachtingspatroon voor de offline wereld. Omdat de moderne middelen ons in staat stellen 24/7 in contact te staan, nemen mensen geen genoegen meer met een slechte service of bereikbaarheid!

KANSEN VOOR KLEINE ONDERNEMERS

Dit bied veel kansen voor de kleine ondernemer. Die is door zijn geringe omvang veel beter in staat om goed om te gaan met veel eisende klanten. In het productaanbod kan daar veel eenvoudiger mee om worden gesprongen. Daarnaast zijn kleine ondernemers sneller in staat on- en offline communicatie met elkaar te verbinden. Zodat meer klanten op hun wenken worden bedient.

BEREIKEN VAN DE DOELGROEP

Veel ondernemers worstelen met het bereiken van de doelgroep. Bedenk dat klanten on- en offline met elkaar verbinden; spring daar op in met betrekking tot de keuzes die u daar zelf in maakt. Wees dus aanwezig in on- en offline communicatiekanalen.

IWIN IN COMBINATIE MET KLINKENDE KEUZES

Het IWIN verwachtingpatroon kan er voor zorgen dat u alles maatwerk gaat ontwikkelen voor klanten. Daarmee kan u zich uit de markt prijzen of uzelf te kort doen. Kunt u uw product of dienst zo ontwikkelen dat er ruimte voor maakwerk over blijft maar er wel wordt uitgegaan van een bepaald patroon of principe? Ga daar dan voor! Dat stelt u in staat om te verdeinen aan uw product en geeft de klant alsnog een maatwerk oplossing.

MAAK HET GEBRUIKSVRIENDELIJK

Mensen hebben naast tijd dus ook geen geduld meer om te leren begrijpen hoe u product werkt. Het moet het intuïtief doen! Dikke gebruikshandleiding? Ga terug naar de definitie van uw dienst of product en herdefinieer. Loopt de klant vast in uw bedrijfsprocessen, denk met name aan klantencontact? Herdefinieer uw processen en pas ze aan. Zo speelt u in op het verwachtingspatroon van de klant.