Durf te dromen

Pieter Peelen
08 apr 2015

Als je de keuzes in het leven laat afhangen van wat je denkt dat mogelijk of haalbaar is, ontkoppel je jezelf van wat je écht wilt en is alles wat je vervolgens doet een compromis. Denk je dat je dan echt succesvol zult zijn?

Ik ga ooit nog eens…
… de zaak verkopen en iets heel anders doen. Die manager aannemen zodat ik me in alle vrijheid kan storten op mijn nieuwe idee (waar ik al 15 jaar mee loop). Investeren in jonge startende ondernemers. Met mijn product de markt op in China. En zo verder…

De weg naar het gaan uitvoeren van je echte passie is bezaaid met “ooit’s”, “zou eigenlijks”, “zou ik niets eens-en” en “wellicht volgend jaar-en”. Waarom neem je met minder genoegen dan dat je eigenlijk wilt? Stop daar mee!

Droom groot
Succesvolle ondernemers durven groot te dromen. Bovendien dóen ze dat ook; ze nemen er de tijd voor en betrekken anderen bij die dromen. Een groot voordeel van groot dromen is dat het ook interessante mensen naar je toe trekt.

Werk de droom uit
Sporters staan erom bekend hun droom (het winnen van een Olympische race) tot in het uiterste detail te dromen. Dat doen succesvolle ondernemers ook; ze werken de droom uit. Het uitwerken verfijnt het beeld en dwingt je tot het maken van alle keuzes op het gebied van vorm, inhoud en kleur. Op deze wijze stel je je eigen ‘GPS’ af zodat je je eigen koers goed kunt bepalen.

Laat je droom niet afnemen
Toen ik in 2011 aan een hele goede vriend vertelde wat mijn eigen droom was, reageerde hij bijzonder negatief. Moet je je door deze mensen laten stoppen? Natuurlijk niet!
Wat zou jou het schelen wat een ander ervan denkt. Gun iedereen zijn of haar passie. En positief kritisch zijn mag natuurlijk altijd. Dat helpt bij het uitwerken van de droom.

Ik wens je veel grote en concrete dromen toe!

1 reactie

  1. Saskia op 10 april 2015 om 10:22

    Hallo Pieter,

    En zo is het maar net! Leuke blog, die in een paar woorden alle twijfels omvat waardoor je je laat weerhouden je dro(o)m(en)/ doel(en) te realiseren.