De meest inspirerende video’s van 2012

Pieter Peelen
19 feb 2013

Afgelopen jaar hebben de lezers van mijn groeisprint en ikzelf ons laten inspireren door menig boek of video. Ik vind dat een goede gewoonte die je fris en scherp houdt. De top 4 van onze video’s, “in random order”, wil ik graag met u delen. In de hoop dat ze u gaan inspireren en u tot grote hoogte brengen in 2013. Mocht u uw topvideo missen in deze lijst, voeg hem dan toe via een reactie. Ik word zelf namelijk ook graag geïnspireerd!

DAN ARIELY, ARE WE IN CONTROL OF OUR OWN DESICIONS?

Voor deze wil ik mijn Wat at work collega Cees van Kemenade hartelijk danken. Soms vraag je je af waarom mensen bepaalde besluiten maken. Kijk maar naar de politiek. Het blijkt dat wij allemaal irrationeel gedrag vertonen met betrekking tot besluitvorming. In deze video geeft Dan Ariely op geheel eigen wijze een “sneak preview” van zijn onderzoek waarin hij dit proces volledig ontrafeld. Zijn onderzoek heeft hij vertaald in een boek dat ik afgelopen jaar binnen een paar dagen heb gelezen, fantastisch. Een echte aanrader dus.

Bekijk de video

EPKE ZONDERLAND WINT GOUD AAN DE REKSTOK

Ik ben een ontzettend sportliefhebber. Ik zie ook heel veel gelijkenissen tussen topsport en ondernemerschap. Het verhaal van Epke is natuurlijk weergaloos. Weten dat je technisch gezien het aflegt ten opzichte van je concurrenten en dus focussen op iets doen wat niemand kan. En wat iedereen ook onmogelijk acht. Jaren trainen en letterlijk op je plaat gaan maar toch het vertrouwen houden dat het je gaat lukken. De Fosbury-actie van Londen 2012. Geniaal en super inspirerend, wetende van de weg er naar toe.

Bekijk de video

TIENTJES VOOR IEDEREEN

Deze inzending van Gerjo Molenaar bestaat uit een initiatief dat is ontwikkeld om mensen die momenteel lastig aan bod komen, wel aan bod te laten komen. Zoals Gerjo zelf aangeeft: “Deze video maakt duidelijk wat er allemaal mogelijk is voor mensen die actief willen zijn, willen meetellen in de maatschappij maar die ook een smalle beurs (op dit moment of later) hebben.”

Bekijk de video

Hierbij nog 3 extra toeveogeingen van Wat at Work collega en professioneel filmmaker John van Rooijen.

MET WEINIG VEEL DOEN

De Belgische band Willow heeft wel een hele coole video opgenomen. De leadzanger Pieter-Jan Den Troost bevindt zich in een lege kamer op een weggewerkte loopband, waar drie projectoren het landschap om hem heen toveren. Indrukwekkend wat je met weinig middelen kunt bereiken, een loopband en een beamer. En je hoofd doet de rest. Dit inspireert mij enorm!

Bekijk de video

MINIMALE SHOTS, VEEL EFFECT

Een voor de hand liggende keuze, het afgelopen jaar door de ogen van Google. Fantastisch om te zien hoe je met minimale korte shots maximaal effect te weeg brengt!

Bekijk de video

EN ALS TOETJE

video 3 Animatie 0.0 Geen vette renderfarms maar stopmotion to da max. Gewoon eerlijk handwerk en 50 fotocamera’s. Beeldje voor beeldje geschoten!

Bekijk de video

Wat vind u de beste video? Laat het ons weten via een reactie hieronder.
Uw topvideo niet in het bovenstaande lijst? Voeg hem hieronder toe!