De Jong Accountants genomineerd voor Exact Cloud Accountant van het jaar!

Pieter Peelen
31 mei 2017

Wij vinden het natuurlijk altijd leuk als onze klanten succesvol zijn. Daarom delen we graag met jullie dat De Jong Accountants deel is van de laatste 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award!

Wat betekent zo’n award?
Dat zij als accountancykantoor cloud, innovatie en samenwerking als beste combineren en daarin een voortrekkersrol vervullen binnen accountancy.

Hoe ze dat doen?
Dat gaan we directeur Koen de Jong vragen!

NN: Hey Koen, gefeliciteerd!

Dankjewel!

NN: Vertel eens, waarom denk je dat jullie genomineerd zijn?

Wij werken vanuit een sterke visie. We zijn ervan overtuigd dat wij als accountants de klant het beste kunnen helpen presteren, wanneer cijfers op elk moment actueel inzichtelijk zijn. Zo weet je altijd hoe het ervoor staat met je bedrijf en kunnen wij het beste advies geven. We leveren dus niet alleen cijfers op, maar we zorgen ook dat die cijfers onze klant iets opleveren.

NN: Dat klinkt helemaal niet zo stoffig als het imago van accountantskantoren!

Haha tja, de meeste kantoren zijn van oorsprong maatschappen of zijn dat nog steeds. Binnen deze traditionele structuren worden lastig besluiten tot vernieuwing genomen.

NN: Hoe zit dat bij jullie?

Ik heb dit bedrijf in 2000 overgenomen van mijn vader en in 2012 twee van de drie andere partners uitgekocht, waardoor ik nu een meerderheidspositie heb. Dat geeft mij de vrijheid om meer op de lange termijn te focussen en mijn visie op accountancy ook uit te voeren. Daarnaast zijn we ook altijd bezig met ons verder ontwikkelen. Nu zijn wij met No Nonsancy bijvoorbeeld aan het samenwerken om ons management team zelfsturend te maken.

NN: Wat bieden jullie klanten nu precies?

Onze klanten kunnen altijd bij hun gegevens. Wij maken op een dashboard inzichtelijk hoe de onderneming draait, of doelstellingen gehaald worden en aan welke knoppen er gedraaid moet worden om deze doelstellingen te overtreffen. Daarnaast krijgen al onze klanten binnen zes weken na afloop van een jaar hun jaarrekening, altijd tegen een vaste prijs

NN: Maar zijn er niet meer accountants die zo’n dashboard bieden?

Dat klopt. Het verschil is dat dit in onze dienstverlening is inbegrepen en geen aanvullend product is. Wij geloven erin dat dit de toekomst van het boekhouden is. Daarnaast zijn wij hier al in gaan investeren toen het met de branche zelf eigenlijk niet zo goed ging, dus dat heeft ons een flinke voorsprong gegeven. Wij hebben inmiddels veel kennis opgedaan en ons dashboard verder ontwikkeld.

NN: Met welke ontwikkeling zijn jullie nu bezig?

Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van automatische signaleringen. Onze klanten kunnen nu bijvoorbeeld aangeven dat zij op bepaalde producten een marge van 30% willen maken. Straks krijgt de klant dan aan het einde van de dag een melding als hij/zij onder deze marge zit. Zo hoeft het dashboard niet dagelijks in de gaten gehouden te worden, maar weet de klant wel direct wanneer het verstandig is om weer een kijkje te nemen.

NN: Dat klinkt handig! Doen jullie accountants eigenlijk nog wel iets?

Haha jazeker! Juist omdat ook wij alles heel gemakkelijk in kunnen zien, kunnen wij ons specialisme veel beter inzetten. Wij kunnen zo proactief inspelen op trends die we signaleren in de cijfers. Het helpt dus niet alleen de klant om de cijfers beter in te kunnen zien; het helpt ons ook om nog beter advies te kunnen geven.

Koen, bedankt! Wij zijn overtuigd en hebben alvast gestemd!

Vind jij ook dat De Jong Accountants het verdient om te winnen?
Stem dan hier