De beste 100 fuck-it list items voor ondernemers, deel 3

Pieter Peelen
05 jun 2019

Ondernemers. Als ze ergens gebrek aan hebben is het tijd. Als ze ergens iets verkwisten….dan is het tijd. Tijd om daar iets aan te doen?! 😉

Wij hebben, op basis van onze ervaringen met meer dan 250 MKB-ondernemers, een lijst gemaakt met meer dan 100 zaken waarmee je beter maar mee kan stoppen als ondernemer. We delen er alvast 6 met je!

  1. Passieve medewerkers

Je bent ondernemer geworden om een hoger doel te realiseren toch? Jouw rol daarin is het opbouwen van je bedrijf, eens? Dat bedrijf kan niet functioneren zonder een team dat zaken oppakt die niet bij de rol die jij hebt om het bedrijf op te bouwen passen, toch?

Waarom zijn er dan zoveel ondernemers die die rollen niet gedelegeerd krijgen naar hun medewerkers? Omdat die medewerkers die rollen niet actief willen pakken. Als jij de ruimte geeft om rollen van jou over te nemen en medewerkers de ondersteuning biedt om die rollen te pakken en ze doen het dan niet…. Dan ben je beter af met iemand anders!

  1. Taken die geen energie geven en makkelijk te delegeren zijn….

“Ik ben te vaak bezig in de waan van de dag”, hoor je het jezelf zeggen, denken of voelen? Je staat hier zeker niet alleen in. Vaak ben je in die waan van de dag zelf s nog bezig met zaken waar je totaal geen energie van krijgt. Zoals het regelen van een schade aan een lease-auto of het bestellen van een koffiemachine.

Heb je je weleens gerealiseerd dat je die energie vretende taken niet zelf hoeft te doen? Maak eens een lijstje met zaken die energie vreten en ga die eens delegeren!

  1. Overrompeld worden bij aankomst…

De ochtend is het meest productieve deel van de werkdag. Dat komt omdat je dan het meeste in staat bent om gedisciplineerd te werken. Als je wilt bouwen aan je bedrijf, begin daar dan eens mee elke ochtend. Start niet op kantoor om te voorkomen dat iedereen die naar de makkelijke weg zoekt jou aanklamp voor advies of hulp. Neem tijd voor je plan en geef je team ruimte om te leren. Een echte win-win!

Ik hoop dat je door deze blog ziet waar je tijd kan besparen. Tijd die je kan inzetten om echt te ondernemen. Wil je de hele lijst ontvangen? Of heb je hulp nodig in het meer ondernemend maken van je team, zodat jij meer vrijheid gaat ervaren in jouw ondernemerschap? Dan weet je ons te vinden! 🙂