7 tips voor meer onderscheidend vermogen

Pieter Peelen
15 jul 2015

Als je je meer wilt onderscheiden ten opzichte van je concurrenten, dan is het belangrijk om eerst voor jezelf een antwoord te hebben op de volgende 4 vragen:

  • Welk probleem los je op voor je klanten, of welke kansen help je jouw klanten te pakken?
  • Wat zijn je sterke en minder sterke punten bij het uitvoeren hiervan?
  • Welke andere partijen helpen ook deze problemen op te lossen of kansen te pakken?
  • Wat zijn de sterke en de minder sterke punten van deze partijen, in relatie tot hoe jouw doelgroep dat ervaart?

Met het beantwoorden van deze 4 vragen kun je voor jezelf een overzicht creëren van mogelijkheden om je eigen unieke positie te kiezen ten opzichte van je doelgroep.

Jouw onderscheidend vermogen kun je vervolgens creëren op 3 niveaus:

  1. Waarom?

De insteek van het product of de dienst die je levert kan hetzelfde zijn als dat van je directe concurrent. Echter, de achterliggende gedachte kan anders zijn. Teveel ondernemers onderschatten de kracht van deze achterliggende gedachte. Oftewel het ‘waarom’. Waarom doe je wat je doet en hoe vertaal je dat naar jouw concept? Dit is uitermate bepalend voor jouw gunfactor!

  1. Hoe?

Welke unieke concrete benadering in het zakendoen gaat als een hefboom werken voor jouw sleutelboodschap ten opzichte van andere gelijksoortige aanbieders? Het waarom is heel goed, maar moet wel een werkbare vorm krijgen in de manier waarop je jouw product of dienst aanbiedt. Door jouw unieke visie op het oplossen van het probleem te vertalen naar jouw geheime saus, kun je jezelf enorm onderscheiden van je concurrenten.

  1. En de vertaalslag

Onderscheidend vermogen op papier is een eerste stap. Het echt overbrengen is een tweede. Wat doe je allemaal om aan je doelgroep te laten zien dat je anders bent dan anderen die hetzelfde probleem oplossen? Hoe uiten het ‘waarom’ en ‘hoe’ zich in de manier waarop je jezelf laat zien op je website, in je winkel en in alle andere contactmomenten met je klanten? En hoe je klanten jouw dienstverlening of product ervaren of beleven?

Veel succes met het uitvoeren van deze tips! Mocht je hier hulp bij willen, neem dan gerust contact met ons op via 030 – 888 71 25 of info@nononsancy.nl.