7 tips voor een geslaagde zomer

Pieter Peelen
02 jul 2015

De zomer… gezien de temperaturen buiten zitten we er al midden in. Morgen begint in het noorden de zomervakantie en de rest van het land volgt snel. En zo start ook voor veel ondernemers de zakelijke komkommertijd.

Maar ook komkommer kun je je lekker laten smaken. Hier een aantal tips voor de zomer!

 1. Neem afstand en pak rust
  Deze staat niet voor niets op nummer 1. Zelf ben ik 3 weken in Frankrijk in een wifi-loos huisje. Niks moet, alles mag. Even alles achter je laten om met veel nieuwe inzichten terug te keren. Even extra veel tijd voor de familie. Heerlijk!
 1. Inspireer jezelf
  Doe eens gek. Overwin een angst door te gaan sky-diven. Lees eens een
  (e-)book over een onderwerp dat je normaal niks zou doen. Ga eens in gesprek met mensen waar je normaal niet de tijd voor neemt. Sta open en laat jezelf inspireren.
 1. Bezin op het eerste half jaar
  Doe dit vooral na de eerste 2 tips. Kijk eens met een frisse blik naar het eerste half jaar. Hoe kun je het plezieriger maken voor jezelf? Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer resultaat boekt?
  Blok in je agenda de eerste 2 werkdagen na je vakantie om het uit te werken en in gang te zetten.
 1. Zet een stip op de horizon
  Merk je dat je in je enthousiasme eigenlijk weer teveel zaken oppakt die niet binnen de gekozen richting passen? Reset je richting! Merk je dat je de stip op de horizon echt mist? Ga hem dan zetten!
  Geef hier aan aan welke aspecten van richting je gaat werken en wij geven je vrijblijvend een aantal tips.
 1. Versterk samenwerking
  Traditioneel sneuvelen in de zomervakantie veel zakelijke huwelijken. Pak je nooit echt de tijd om je richting te bepalen en te managen met je vennoten? Voel je dat er wat wrijving zit tussen jullie? Neem de tijd dan nu!
  Geef hier aan aan welke aspecten van samenwerking je gaat werken en wij geven je vrijblijvend een aantal tips.
 1. Realiseer efficiëntie
  Een heel jaar focussen op efficiënter worden is erg onverstandig. Ik adviseer altijd om in een korte periode veel te doen op dit gebied. Een periode waarin de input van klanten even wat minder is, is uitermate geschikt om hier de nodige punten op de ‘i’ te zetten, of (nog beter) echt een mooie slag te slaan.
  Hier een overzicht van zaken die je kunt oppakken. Geef aan waaraan je gaat werken en wij geven je vrijblijvend een aantal tips.
 1. Vergroot je naamsbekendheid
  Als je al ontzettend efficiënt bent, dan kun je deze periode ook gebruiken om je voor te bereiden op het vergroten van je naamsbekendheid. Je kunt bijvoorbeeld veel content maken, of leren hoe je op een originele manier content maakt.
  Hier een overzicht van zaken die je kunt oppakken. Geef aan waaraan je gaat werken en wij geven je vrijblijvend een aantal tips.

Rest mij niet anders dan iedereen een fijne vakantie te wensen, en wellicht tot ziens in Frankrijk!