5 tips voor meer inspiratie

Pieter Peelen
28 apr 2016

Toen een goede vriendin ons een week of 6 geleden vroeg om haar te helpen geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre boden we haar gelijk onze hulp aan. Waarom? Als je goed kijkt en luistert naar het verhaal en de mensen dan kan je haast niet anders. De “boost” aan inspiratie die wordt geboden moet worden gedeeld met anderen. En wat is er mooier om dat op deze manier te doen?

Inspiratie…soms kun je helemaal zonder zitten. Zelf heb ik letterlijk 3 maanden gedacht dat ik een beamer had die stuk was. Tot dat ik zag dat er niet 1 maar 2 ringen op zaten waarmee je het beeld scherper kon maken. Klinkt super suf achteraf, maar zonder een beetje inspiratie die je dit inzicht geeft was die wellicht nu al gerecycled geweest.

En zo hebben wij allemaal onze voorbeelden van zaken die we anders hadden aangepakt, als we op een bepaald moment een ander inzicht hadden gehad.

Het zou mooi zijn als je inspiratie gewoon in de supermarkt zou kunnen kopen, per kilo of pond. Dat gaat niet, maar er zijn wel een aantal tips die er voor kunnen zorgen dat je het anders gaat zien.

Lees een boek
Een boek lezen zorgt er voor dat je dingen anders kan gaan zien, andere werelden ontdekt en je blikveld verruimt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je even rust pakt en even niet denkt aan alle beslommeringen van alle dag.

Luister naar een verhaal
Luister naar een verhaal of een mooie playlist van je favoriete muziek. Een leuke spreker die vertelt over zijn of haar ervaring met betrekking tot een bepaald onderwerp kan je laten inzien dat de situatie waarin je zit comfortabeler is dan dat je dacht. En je er toe inspireren om gewoon even door te zetten.

Fysieke inspanning
Wat is er mooier dan werken aan je fysieke gezondheid en daardoor mentaal rust pakken? Ik loop zelf elke week drie keer 5,5 kilometer hard door het bos. Meestal kom ik het bos uit met allerlei nieuwe oplossingen voor uitdagingen waar ik nog mee liep te worstelen.

Een weekend niet werken
Goede atleten leveren arbeid om sterker te worden, maar pakken ook veel rust. Ik zie menig ondernemer om me heen (moet mezelf vaak ook even inhouden) vanuit passie ook in de weekenden doorwerken. Dat lijkt productief, maar de vraag is gaat het om input of output. Als het het laatste is kan je beter elk weekend rust pakken.

Een sparringspartner inhuren
Wij zien uiteraard zelf vaak mensen die dagen, weken, maanden met issues blijven lopen en die tijd ineffectief benutten. Laat staan dat ze die tijd echt lekker in hun vel zitten. Het is goed om eens in de zoveel tijd eens te gaan zitten met een professional waar je issue of ambitie neer kan leggen. En als je zelf geen vraag hebt, dan kan het zijn dat de sparringspartner die wel voor je heeft.

Werken aan voldoende inspiratie is 1 van de onderwerpen die aan bod komt in een GroeiPotentie Inventarisatie. Wil je hier meer over weten? Bel 030 – 888 71 25, mail naar pieter@nononsancy.nl of vul de volgende 8 vragen in voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk advies.