Volg deze 5 stappen voor frisse energie tijdens de vakantiemaanden

Pieter Peelen
10 jul 2017

De zomer is van start. Misschien ga je zelf ook nog, maar als zowel werknemers als klanten op vakantie zijn, is het soms lastig de motivatie te vinden om net zo hard te blijven werken. Iedereen is van de zon aan het genieten terwijl jij op kantoor zit. Daarom wat tips om terug te gaan naar de basis van wat jou motiveert en je weer met frisse energie te herpakken!

1. Rollen vaststellen

Kijk eens naar alle rollen
die je – of je dit nu wilt of niet – invult in het dagelijks leven. Meer focus begint bij vaststellen wat je nu doet, zowel zakelijk als privé. Schrijf alle rollen die je invult op.

2. Koppel je rollen aan energie

Bekijk elke rol vanuit een “energie krijgen van” perspectief.
 Wanneer je jouw rollen hebt gedefinieerd, vraag jezelf dan hardop af “hoeveel energie krijg ik van deze rol in de huidige situatie?”. Schrijf dit weer op achter de rollen.

3. Waarom energie?

Vraag je af waarom je energie krijgt van deze rollen. Wat zijn alle achterliggende waarden, principes en talenten die je aanspreken in deze rollen? Schrijf ze eens allemaal op en destilleer dan een aantal (3 tot 5) waarden, principes en talenten uit al die rollen.

4. Waarom zijn deze belangrijk?

Schrijf voor elke waarde in 3 zinnen op waarom deze belangrijk voor je is en bij welke prestaties of gelegenheden je die positief voelt. Vraag je ook af of je die gevoelens vaak genoeg voelt en zo nee hoe dat dan komt.

5. Voel je goed!

Zorg ervoor (in je agenda) dat je de waarden en principes die je belangrijk vindt om te voelen en ervaren, daadwerkelijk en regelmatig ervaart.

Voel je na deze oefening dat je weer met frisse energie de week in gaat? Plan dan eens per maand even de tijd in om de oefening nog eens na te lezen. Reflecteer dan in hoeverre je doet wat jij met jezelf hebt afgesproken en hou die energie vast!