Top 5 Quick Wins van een accountancy inventarisatie

Pieter Peelen
28 sep 2017

Wanneer wij aan de slag gaan met een accountantskantoor dan beginnen we altijd met een inventarisatie. De afgelopen jaren hebben we er tientallen uitgevoerd. We vinden regelmatig “laag hangend fruit”; zaken met impact die je snel kan oplossen. In deze blog de top 5:

  1. Te veel afgeboekte omzet

Accountants zijn vaak niet zakelijk genoeg richting klanten. Dat leidt te vaak tot veel te veel afgeboekte omzet. En leidt ook te vaak tot situaties met betrekking hierop die jaar na jaar in stand worden gehouden.

  1. Gebrek aan aandacht voor bestaande klanten

Wij begeleiden ambitieuze accountants; ze willen graag groeien. Wat we vaak zien is dat de verhouding met betrekking tot tijd te veel bij nieuwe aanwas van klanten ligt en te weinig bij de bestaande klant.

  1. Geen inzicht in verkoop- en marketingkosten in relatie tot de opbrengst

Los van de aandacht voor de nieuwe aanwas, zijn kantoren zich vaak te weinig bewust van de marketing- en verkoopkosten in relatie tot het effect. Zonder uitzondering kunnen we snel naar een situatie waar deze kosten meer dan gehalveerd worden.

  1. Suboptimale tijdsbesteding

Vooral ondernemers/partners in kantoren besteden hun tijd niet optimaal. Ze zitten vaak te veel in de operatie en vullen daar gaten op die eenvoudig overgelaten kunnen worden aan medewerkers. Optimale tijdsbesteding (doen waar je goed in bent en wat het meeste oplevert) doorvoeren bij alleen de ondernemer al geeft een bedrijf vaak vleugels.

  1. Gebrekkig overleg

Het optimaal delen van informatie is een van de belangrijkste factoren om succesvol te zijn als bedrijf. Bedrijven die weinig delen creëren onbewust een informele informatie-uitwissel cultuur. Die cultuur zorgt voor tijdsverlies en voor onrust en onbegrip. Je kunt informatie delen eenvoudig optimaliseren en daarmee deze cultuur doorbreken.

Onze ervaring is dat we met deze 5 vaak structureel tienduizenden euro’s per jaar besparen voor kantoren. Dit zijn slechts 5 onderwerpen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Herkenbaar?
Herken je deze Quick Wins, maar lukt het je niet om er structureel verandering in te brengen? Dan helpen wij je graag! Neem gerust eens contact op voor een korte telefonische kennismaking.