4 bezinningsmomenten voor de zomervakantie

Pieter Peelen
19 aug 2011

We zijn weer 6 maanden onderweg dit jaar en het is al weer bijna zomervakantie. Een mooi moment om even rust te pakken en stil te staan bij hoe het gaat. In dit blog een aantal invalshoeken voor bezinning en een aantal tips daaromtrent. Dus, als u lekker aan het strand ligt of wandelt door het bos, verzet uw gedachten eens. Wellicht levert het u een aantal leuke inzichten (en nieuwe kansen) op.

BEZINNING TEN OPZICHTE VAN UZELF

In het dagelijks leven kunnen we erg druk zijn met de dingen die we (moeten) doen. Het is goed om te kijken of we ons eigenlijk wel happy voelen bij hetgeen we doen.

Tip: kijk goed naar alle zaken waar u energie in stopt (en ook naar de hoeveelheid). Kijk of u daar balans in kunt vinden met de mate van positieve emoties die u daarbij voelt. Want positieve emoties heeft u nodig voor uw gezondheid (om in balans te zijn heeft u 3 keer zoveel positieve emoties nodig ten opzichte van de negatieve die u voelt).

BEZINNING TEN OPZICHTE VAN UW BUSINESS

We zijn 6 maanden onderweg dit jaar, maar bent u ook op de helft qua realisatie van uw doelen? Of bent u weer zo met de waan van de dag bezig geweest dat er weinig van gekomen is? Meet, evalueer en neem actie waar dit nodig is. Doe vooral dat laatste (actie, actie, actie)!!!

BEZINNING TEN OPZICHTE VAN UW OMGEVING

“Zonder aansluiting bij uw omgeving, geen business”, zeg ik altijd. Dus, hoe is het afgelopen 6 maandenr gegaan qua klanten? Zijn het er meer geworden? Hoe tevreden zijn/waren ze? Hoe zijn ze uiteindelijk bij u terechtgekomen? Zijn er klanten afgehaakt en waarom? Welke mensen hebt u ontmoet die uw klant worden in 2013? Hoe houdt u contact met ze? Allemaal zeer interessante vragen om uw aanbod scherper te krijgen en uw orderportefeuille gevuld voor kwartaal 3 en 4 (en 2014).

Hetzelfde geldt uiteraard voor samenwerking. Is het u gelukt om afgelopen 6 maanden, aansluiting te vinden bij mensen? Heeft u wederzijds het aanbod richting de markt kunnen versterken? Wat heeft u daarvan geleerd? Waar gaat u de volgende kwartalen naar op zoek?

BEZINNING OP HET TOTAAL

Alles beschouwende, wat zijn nu de 3 dingen die u in 2013 nog gaat doen (naast “running the business”) om van dit jaar een ongelofelijk succes te maken? Welke 3 dingen gaat u oppakken om alvast voor te sorteren op hetzelfde succes in 2014? Maak keuzes en ga het doen! Veel succes!

.