Grip op Corona programma

 

Het Corona virus zorgt voor veel ondernemers voor onvoorziene situaties met betrekking tot hun onderneming. Waar veel ondernemers noodgedwongen zelfs moeten sluiten draait het merendeel zo goed mogelijk door.
Voor nog operationele ondernemers zijn het ook rare tijden. Hoe zorg je ervoor dat je de negatieve impact zoveel mogelijk beperkt? Hoe kan je kansen pakken, die ook weer door deze situatie ontstaan?

Voor kernteams, die juist in deze tijd het negatieve willen beperken en het positieve willen maximaliseren, bieden we nu tijdelijk ons Grip Op Corona Programma aan. Wij definiëren een kernteam als een team van de ondernemer en de (maximaal) 4 meest betrokken medewerkers.

Ons Grip Op Corona Programma bestaat uit een serie van 2-wekelijkse sessies online, waarin we met elkaar de stand van zaken doorspreken en een onderwerp (meestal een kans of soms ook een risico) verder uitwerken. Onderwerpen die wij sowieso behandelen zijn:

  1. Samenwerken op afstand (sessie 1)

Hoe hou ik goede kernteammeetings op afstand? Hoe zorg ik ervoor dat we op afstand ook blijven bouwen? En hoe communiceren en besluiten we op afstand aan? Hoe blijven we goed met elkaar samenwerken en brainstormen?
Wij geven inzicht in gebruik van de online mogelijkheden om van deze meetings een succes te maken en de opvolging te garanderen.

Ook geven we inzicht in een goede communicatie- overlegstructuur vanuit ‘werken op afstand’, en de middelen die je daarvoor kan inzetten. Die richten we ook voor je in en we begeleiden bij het gebruik hierin.

  1. Scenarioplanning (sessie 2)

De wereld ziet er ineens heel anders uit en dat brengt issues en/of kansen met zich mee. Er is in elk geval een behoorlijke impact op je bedrijf. Maar hoe vertaalt die impact zich naar de business en de mensen die daarin samenwerken om met elkaar een verschil te maken? En hoe krijg je iedereen op 1 lijn in je kernteam om de koers te gaan veranderen?

No Nonsancy doet dat door middels van scenarioplanning. Daarin kijken we samen welke kanten het op kan gaan en hoe waarschijnlijk elk scenario is. Op basis daarvan maken we met je kernteam keuzes. We definiëren acties om die keuzes in te vullen en geven daar follow up aan in onze 2-wekelijkse online meetings met het team en elk kernteamlid individueel. Alles met als doel om ook in deze tijd een positief verschil te maken.

  1. Hulp op afstand

Tussendoor zijn wij permanent beschikbaar voor vragen. Het is niet fijn om met allerlei gedachten, vragen en stress te blijven lopen, het kan ook goed zijn om even te spiegelen bij een bepaalde situatie. De situatie voorleggen of even je verhaal kwijt kunnen is dan fijn. Wij geven meestal direct maar in elk geval binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Daarnaast heb je de vrije keuze in onder andere de volgende zaken:

  • Financiële check-up

De impact kan soms zo heftig zijn dat je er op den duur financieel te veel voor moet laten. Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe je er echt voor staat en wat je beste stappen voorwaarts zijn op dat moment. Ga je alsnog mee in de faciliteiten die de overheid biedt of wordt het toch reorganiseren? Ga je een beroep doen op de flexibiliteit van je team? Of bedenken we samen een andere oplossing?

In de financiële check up bekijken we met je de verschillende mogelijkheden en helpen we je bij het realiseren van je keuzes.

  • Meer uit je team

Een crisis, zeker als deze de hele dag door wordt gevoed met verontrustende boodschappen uit de media, kan een hoop stress veroorzaken onder je personeel. Zo veel zelfs dat de werkvloer totaal van de leg kan raken. Er komt dan niet meer uit wat erin zit. Hoe je daar het beste mee om gaat behandelen we in ‘meer uit je team’.
Een crisis kan ook een explosie van creativiteit geven of juist alles wat de afgelopen jaren onmogelijk leek ineens mogelijk maken. Helpen hier gebruik van te maken op een positieve manier kan ook onderdeel van deze module.

Op basis van jouw persoonlijke behoefte of vraag kunnen we bovenstaande sessies op maat verder aanvullen. Voor ons is het het belangrijkste dat jij en je kernteam de komende tijd zien als een kans die je samen met ons wilt benutten.
Over kansen gesproken, deelnemen doe je met je kernteam (3-5 personen).  Als je dat nog niet hebt is dit meteen een mooie gelegenheid om daarmee te beginnen!

Interesse? Laten we de mogelijkheden voor jou vrijblijvend bespreken tijdens een videogesprek. Zoek contact met No Nonsancy, de ondernemer en tevens ervaringsdeskundige komt graag met je in contact! Hij is bereikbaar via pieter@nononsancy.nl of 0613806845. Een kennismaking kan je ook direct boeken via: https://calendly.com/pieter-nononsancy/crisis-is-een-kans-informatiegesprek